Opremanje trudnice S. Iz okoline Olova❤

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve socijalno ugrožene bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Iza nas je još jedno opremanje trudnice.❤ Trudnica S živi sa svojim mužem i dvije djevojčice u malom selu u blizini Olova. Nedostatak posla, firmi i rada ovoj porodici već odavno predstavlja problem. Muž trudnice trenutno čeka odgovor iz jedne firme u kojoj je konkurisao. Oni žive u jednoj maloj kućici, koju su pripremili za doček nove male bebice.
Međutim, u tim okolnostima jako je teško za bebu osigurati sve ono što joj treba. Da ima topao krevetac, pelenice, kozmetiku i sve ono što je u prvom trenutku neophodno bebici.
Zato smo danas odnijeli ono što je bebici nedostajalo. Zbog toga što nemamo adekvatno terensko vozilo namijenjeno posjetama bebama u ruralnom sredinama, uvijek bijemo bitke sa zaglavljivanjima i sličnim stvarima. Nismo mogli izaći uz seoski put, pa smo donaciju slikali kraj obližnje šupe, a potom će biti transportirana u kuću buduće bebice.
Majki i bebi smo odnijeli krevetac, nosiklju, predivno gnijezdo, odjeću, posjetljinice, pelene, kozmetiku, te kozmetiku i potrepštine za majku koje će joj trebati za i neposredno nakon poroda. Starija djeca su dobila slatkiše❤

Zahvaljujući vama divni ljudi i ovo smo uspjeli obaviti bez pokretanja posebnog apela. Zahvaljujući vrijednim vama, sve više beba se obraduje direktno sa fonda.
Zato vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle, krevece, kolica, nosiljke, a vaše novčane donacije možete donirati uplstom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com