Bebe korisnice Amar i Amina

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Zamislite da radite samo sezonski, a vaša draga bebica cijelu godinu pije mlijeko, troši pelenice, mora koristiti šampončiće, kupkice, a gdje su razni medikamenti jer su bebice sklone prehladicama itd. E sad sve to pomnožite dvaput.
Život roditelja blizanaca u Bosni je često težak. Rijetko koji roditelji bebama mogu bez problema priuštiti sve što im treba. 
Otac Amara i Amine radi sezonski, a mi smo ih ovaj mjesec malo “pogurali”. Roditelji u jednom trenutku zaista nisu znali kako kupiti adaptiranu forumulu, jer nazalost mlijeka majčinog nema za obje bebe, i kako kupiti pelene. Jedna divna nastavnica nam je predložila ove bebe i zahvaljuci ažurnisti naših donatora koji često svoje donacije dostavljaju u naše udruzenje, kao i zahvaljujuci donatorima koji uplacuju novac na nas račun, od kojeg kupujemo ono sto bebama nedostaje, a te kupovine su česte i skupe – mi smo brzo reagirali i bebice su imale svoju formulu i pelenice.
Pored Amara i Amine roditelji imaju i stariju kćerku koja je školarka, a u našim paketima se uvijek, neizostavno, nađe pokoja čokolada, sokić i sve ono što uveseljava jedno dijete koje nije naviklo da dobije sve što želi.

Amar i Amina su samo dvije naše korisnice. Pored njih, tu je još na desetine beba kojima pomažemo, ali i koje čekaju našu pomoć. Zato vas, opet, pozivamo da ne zaboravite naše bebice kad budete išli u kupovinu za vaše.
A vaše novčane donacije možete uplatiti na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com