Pomoć bebi Nedžli i akcija za nastavak pomoći ❤
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe korisnice projekta “Idemo na babine!”

Današnje suze jedne divne majke su nas jako dojmile. Zaista smo svakodnevni svjedoci izuzetno teških situacija sa kojima se susreću žene, žrtve psihičkog i fizičkog nasilja, čiju tugu i nemoć i često osjećaj da nemaju nikoga, nasilnici i manipulatori lahko iskoriste.
Današnji put nas je doveo do jednog malog mjesta, u malu kuću uplakane majke koja sa sobom vije svoja 4 pilića. Nisu više mogli trpiti svakakve grozne stvari koje su se dešavale, pa su pomoć potražili u sigurnoj kući i tu je i našli. 
Najmlađa od 4 djece je Nedžla, kojoj smo zbog nasilnog oca zamaskirali lijepo bijelo lice. Zbog komoleksnosti situacije adresu bebe Nedžle nećemo otkrivati.
Njena majka sada nema ništa. Sama, sa djecom, sklonjena je u jednu kuću. Nada se da će ubrzo stati na noge i krenuti aktivno u pronalazak posla. Podršku nema ni od kog, dok nasilnik prijeti i prijeti. Tako ona misli, a zapravo ima podršku svih nas, i vas dragih dobrih naših ljudi, koji nedozvoljavaju da bebe zanoće gladne i mokre. Stoga ujedno pozivamo sve vas da donirate neophodne stvari za bebu Nedžlu i njene sestre, kako bismo i narednih mjeseci mogi da ih obilazimo. Ovakvi slučajevi su definitivno prioritet, majke koje nemaju ništa niti su u mogućnosti da zarade.
Danas smo Nedžli odnijeli paket pelena, paket mlijeka, kašice, hranu za bebe, prehrambeni paket, kozmetičko-higijenski set, odječicu i obuću te igračkice i slatkiše.
Beba Nedžla nosi pelene br 3, a za naredne posjete možete donirati i br 4.

Vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Za bebu Nedzlu

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com