Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve glane bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Naša briga o socijalno ugroženim bebama i potraga za njima, kao i osjećajnost i empatija ljudi koji nam dojavljuju o bebama, dovela nas je i do ovih malih blizanaca, u jedno malo bosansko mjesto. Radi velikog stida, a greske naseg drzavnog sistema, roditelji velike većine bosanskih blizanaca se suocavaju sa velikim stresom i materijalnom nemogucnoscu iznosenja cijele situacije, ali ne zele pomoc niti traze, stoga direktni kontakt ove porodice ne možemon dati.
Nerijetko majke nisu u stanju dojiti oboje djece, stres, greske sestara i patronaznih sestara gotovo redovno dovode do uvodjenja adaptirane formule, a njena nabavka za blizance je veliki udar na prosjecni budzet jednog Bosanca i Hercegovca. Iako jedan clan porodice radi, to vrlo cesto nije dovoljno za sve potrebe beba, a blizanci novorodženčad znaju ukupno dnevno potrošiti i po 25 pelena.
Stoga, kad su blizanci u pitanju ne oklijevamo, nego djelujemo. Ovima malim dušicama smo odnijeli pelene, kao i adaptiranu Babylove dohranu, te kozmetički set i dosta odjeće.

Za njih i dalje možete donirati. Naše prostorije su otvorene svaki radno dan od 14-18 h. Adaptirana formula je najveći prioritet.

Vaše novčane donacije za Hasana i Hamzu kao i ostale naše mnogobrojne bebice korisnice možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com