090 292 045 – dobirajte 3 KM za gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

U zgradici fasade koja se obrušava, sa otužnim starim prozorima i balkonom na kojem se suši pokoji bodić, zajedno sa 5 braće i sestara i njihovom samohranom majkom, živi naša dvogodišnja Asja. 
Iz nekog bezobrazbog, neljudskog razloga, naše smaohrane majke rintaju i rade po 2 ,3 mjeseca i na kraju im se ne plati. Još ih se napadne što traže zarađeno.
Takav je slučaj i sa Asjinom majkom, ruke natekle, prsti se iskrivili, valja donijeti hljeba sestero djece, a novca… samo dječiji doplatak.
Ovu majku nerijetko sretnemo kako ispred zgrade sa komšijama pila drva, ona čisti, reže, obavlja sve poslove kako bi njena djeca mogla nesmetano da se školuju.
Mala Asja ima dvije godine, i od rođenja je imala raznih poteškoća. Sa šest mjeseci je bila veoma kritično jer je u crijevima pukao tumor za koji nisu no znali da ima. Potom se borila sa dermatitisima… ali ona je jedna snažna i divna djevojčica i sve je, hvala dragom Bogu, uspješno prevazišla.
Pored skolaraca, opreme i svega drugog, jako je teško iz ničega obezbjediti bebi pelene i mlijeko.
Zato smo tu mi❤
Asja je dobila pelene, mlijeko, hranu za babe i djecu, kozmetiku.
Asjinu sudbinu dijele desetine naših socijalno ugroženih beba. Pomoći im možete dobirajući baby i prehrambene donacije, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com