Malena Emina je igrom slučaja, prilično nakon zakazanog termina poroda, rođena u svojoj kući, pred 4 svoje braće i sestara. Emina sada ima 5 mjeseci i najmlađa je od petero djece. Njen otac je ratni vojni invalid, radno nesposoban. Majka je radila dok je mogla. Oni svaki dan idu pjeske u narodnu kuhinju po obrok. Kuća u kojoj žive je do pola završena. Pojedini unutrašnji zidovi nisu ni omaltani. Starija djeca su školarci, divna odgojena djeca koja vrijedno uče i izvršavaju svoje obaveze naspram roditelja i škole. 
Haris je Eminin brat koji ima tri i po godine, i njega smo prvog upoznali, pa smo onda u potpunosti opremili Eminu, sa krevecom, kolicima, odjećom i svim onim artiklima koji su potrebni novorođenčetu.
Porodicu bebe Emine je obišao i gradonačelnik Sarajeva, gospodin Abdulah Skaka i od srca smo mu zahvalni na pokazanoj empatiji, suosjećanji i brizi o ugroženim stanovnicima ove naše lijepe zemlje.
Nažalost, mi u Udruzenju imamo mnogo porodica, mnogo beba i djece koje dijele tužnu sudbinu bebe Emine. Svi oni su krasna, divna i osjećajna djeca, djeca koja znaju da sokić dobiju onda kad mu mi iz Udruzenja donesemo, znaju da njihove male brace i seke imaju pelene onda kad pokucamo na vrata njihovih malih, trošnih, prepunih vlage kuća. To su djeca koja gledaju dobro koje prenosimo od naših donatora, i potpuno smo uvjereni da sa svakum gutljajem sokića, kockom čokolade, toplom supom i mjehurićem sapunice – u njih usađujemo dobro, tu naizgled nevidljivu klicu koja će sutra izrasti u ljude koji će mijenjati svijet.
Zato jedno VELIKO HVALA, svim društveno odgovornim kompanijama koje su prepoznale vaznost projekta “Idemo na babine!”, svim pojedincima i fizičkim licima koji su osnova ovog projekta i Udruzenja i koji su ponajviše zasluzno za to da,.korak po korak, paket po paket, mi smo bliže našem cilju – da svaka beba ima flašicu toplog mlijeka, pelenu i krevetac!

Nastavimo i dalje biti, sad se već usudimo reći, nezapamčeni tim malih, običnih ljudi, obradovačice i obradovači i nastavimo tragati za gladnim malim glavicama. Stoga vas pozivamo da očistite svoj imetak doniranjem baby i prehrambenih artikala, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com