Paket pomoći bebi Omaru

090 292 045 – 3 KM za hranu, za mlijeko, za osmijeh ugroženih beba

Podno Igmana, gdje zime budu ljute a proljetni vjetrovi oštri, sa svojom, od suza, tuge i sudbine iscepljenom majkom i dvjema sestricama živi beba Omar. Beba koja baš sutra puni godinu dana, prošla je za svojih 12 mjeseci više nego mnogi odrasli ljudi. Omar je sa svojom majkom i sestrama 5 mjeseci boravio u sigurnoj kući. Jer njegov otac nije dobro, jer je njegov otac nažalost psihički bolesnik i tek kad je hospitaliziran na godinu dana, majka se sa djecom mogla vratiti kući. Omarova majka je radila, ali cijela situacija, tužna sudbina i iskušenje te briga o bebi koju nema gdje ostaviti primorala je da da otkaz. Sutra, na Omarov rođenan, još jedna briga pada na leđa ove majke – od sutra ona nema porodiljsku naknadu. Jedina primanja za nju, njenu dragu bebu te krasne curice, učenice prvog i trećeg razreda jeste dječiji doplatak.
Za Omara smo akciju pokrenuli prošle sedmice. Od novcanih donacija smo obezbjedil paket za njega, a zbog težine Omarove situacije, on je uvršten u redovne bebice korisnice projekta “Idemo na babine!”

Beba je dobila pelenez kašice, adaptiranu formulu, hranu za bebe i djecu. Porodica je dobila i prehrambeni paketić, djeca slatkiše, Omar igračke.

Pomozite nam da Omar ima svaki mjesec. Pomozite nam da mirno zaspi uz flasicu svoje adaptirane formule. Pomozimo mu da ima sve ono što naše bebe imaju.

Za Omara i naše ugrozene bebe možete donirati baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije mozete donirati uplatom na jedan od narednih nacina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com