Paket pomoći malenom Eminu i poziv za daljnu pomoć

090 292 045 – 3 KM za naše gladne bebice korisnice

Teška, tmurna i zlokobna života priča nas je odvela u iznajmljeni stan bebe Emina. Od januara ove godine susrećemo se neprestano sa teškim situacijama uslijed porodičnog nasilja, ali ovaj slučaj je posebno težak. Slučaj koji je i inspektoru alramantan, slučaj koji podsjeća na nedavnu bosansku trsgediju u kojoj su na surov način ubijena djeca. 
Naslućujete da je riječ o samohranoj majci, čija su djeca, uključujući malog Emina, bila nijemi, prestravljeni i tužni svjedoci nasilja, udaraca, psihičkog i fizičkog maltretiranja. Psiholozi kažu da djeca razumiju tri puta više nego to pokazuju, pa samo dragi Bog zna šta se vrzma po lijepim glavicama ove djece. 
Prestravljena, tužna i sad već psihički labilna majka je sa svojom djecom pobjegla od čudovišta. Ovom prilikom želimo reći jedno veliko HVALA i veliko BRAVO našoj policiji koja je u rekordnom roku izdala zabranu prilaska nasilnika ovoj majci.
Majka sada nema ništa, ali svoju glavu može spustiti na kolilo toliko miran jastuk i usniti mirno makar koji minut. Majci je trenutno plaćena kirija za dva mjeseca, a ona ispunjava sve uslove da bude smjestena u općinski stan, i nadamo se da će cijela priča ići u tom pravcu. 
Mi smo djeci danas odnijeli hrane, makarona, konzervi, supa, pahuljica, žitnih kaša, brašna, ulja, bebi kašica, pelene, odjeće i slatkiša. Majka nije imala ništa od higijene, šampona za djecu, sapuna, pa smo odmah i to odnijeli.
Radi sigurnisti djeteta lice smo mu sakrili.
Pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle za naseg malog Emina kako bismo ga mogli i naredni mjesec obići. Njegova majka je borac i veliki radnik, i uvjereni smo da će samo kratko vrijeme primati humanitarnu pomoć.
Iz sigurnosnih razloga adresu i broj telefona nećemo nikome davati.
Veliko hvala kolektivu, odgajateljicama, roditeljima i direktoru i direktorici @Vrtić Sretno djetinjstvo koji su i ovaj mjesec pripremili prelijepe pakete za naše bebe. Jedan takav paket otišao je malom Eminu.

Za Emina i naše ostale bebe moźete dobirati baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com