Paket pomoći bebi Ilhanu

090 292 045 – pozovi i doniraj 3 KM jer svaka beba zaslužuje flašicu toplog mlijeka!

U podnožju sniježnog Vlašića, u malom selu imena Maline, u kući bez fasade, napravljene od tamnih blokova, živi naš bucko Ilhan, sa svojim bratom, roditeljima i nanom. Za vrijeme ljetnih dana, njegov otac čuva stoku i od toga zarađuje. Ove zime je dva mjeseca radio van Bosne, ali nažalost, novac još nije primio. Ilhanova majka koja boluje od epilepsije, djeca i nana bili su sami, bez primanja. 
Ovakve porodice i ovakve porodične situacije bismo nazvali tipičnim porodicama sa kojima se srećemo. Želja za radom, ograničene mogućnosti, suza u oku i teška drhtava ruka koja nažalost, mora primiti pomoć. Iz tog razloga se trudimo da našu pomoć koncipiramo kao poklone, ne fotografišemo niti snimamo roditelje, ne navodimo njihova imena niti adrese javno i ukolilo to oni ne žele. U današnjem vremenu sa pastirskom zaradom jako je teško bebi osigurati mlijeko, pelene, šampon. Trudimo se biti drugačiji od ostalih i trudimo se doći do porodica kojima zaista treba, ali koje ne žele da se javno previše eksponišu.
Sedmomjesečni Ilhan je dobio dva paketa pelena, paket mlijeka, hranu za bebe, kašice, kozmetiku i igračkice.

Ilhan je samo još jedna socijalno ugrožena beba humanitarnog projekta “Idemo na babine!”. Pored Ilhana, sad već govorimo o stotinama socijalno ugroženih beba. Pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com