Veliki paket pomoći Imranu i Sajri iz Goražda

090 292 045 – 3 KM da nijedna beba ne bude gladna i mokra!

Igrom slučaja ili prosto – sudbinom, do Sajrine majke došle su vijesti o komentarima koji su počeli da se pojavljuju ispod akcije koju smo pokrenuli. Danas je ona, potbuhla, neispavana, drhtavim rukama i teško kontrolišući srčanu artmiju, otvorila vrata vikendice koji im je dobri sugrađan dao na korištenje. Kao da fizičko nasilje, udarci i psihičko maltretiranje od strane ukućana iz kuće u kojoj su živjeli, nije dovoljno, moralo se desiti još ovo. Zato vas molimo opet, i po ko zna koji put, da vaša navodna saznanja bez validnih dokaza ne pišete u komentare, te da, ukoliko, opet sa dokazima, nešto saznate, pošaljite nam privatnu poruku. Na taj način ćete smanjiti mogućnost pokretanja akcije za ljude koji nisu u potrebi, a spriječit ćemo katastrofu koja može nastati kao ova sada, kada komentarisete nešto bez dokaza i validnih izvora. Udruženje se maksimalno trudi raditi ispravno, za svaki odlazak van Sarajeva konsultiramo socijalne službe te ljude od povjerenja na terenu, te porodice i ne znaju da prolaze “provjeru i kontrolu”. 
Bilo kako bilo, jedva smo smirili uplakanu Sajrinu majku. Imran, trogodišnjak kojeg smo za ramazan upoznali kao veselog i pričljivog dječaka, sada šuti i zamišljeno gleda ispred sebe, ili nas sa dozom straha posmatra. Dijete je gledalo sve što se u staroj kući dešavalo, a sada je gledalo kako majka neprestano plače, ponavljajući: šta sam uradila da imam ovoliko dušmana?
Zar “rekla-kazala” nije pokušaj da ovo nesretno dijete ostane gladno? Zar treba spriječi da ove divne plave oči radosno gledaju novu igračku, zar ne trebamo pomoći da ove drage ručice radosno stežu svoju bočicu mlijeka? Koje imaju, konačno.
Imran i Sajra su djeca roditelja koji očajno žele samo jedno – posao. Majka je radila u lokalnoj firmi, ali kad je Sajrino srce počelo da kuca ispod majčinog, ona je dobila otkaz uz jasnu poruku da se NEĆE moći vratiti na posao. Sada njene molbe za posao leže negdje u prašnjavim arhivama šest goraždanskih firmi. Otac je radio ljetnu sezonu na održavanju čistoće Drine, uspjeli su opremiti sobu u kući na selu, jednu sobu koja je i kuhinja, i dnevni boravak i spavaća soba. Sobu bez kupatila iz koje su, nekoliko mjeseci kasnije izbačeni. Odnosno, majka više nije mogla izdržati, držeći preplašenu djecu uz sebe napustila je gnijezdo nasilja. Sada nemaju ništa, ali barem spavaju znajući da ih neko neće napasti na počinku. 
Vrijedne kolege iz @Srce grada Goražda su odmah odnijele djeci odjeću i namirnice. Mi smo pokrenuli veliku akciju i skupilo se zaista mnogo. Što je najvažnije – Sajra je dobila Novalac formulu. Majka je srčani bolesnik i zbog terapije ne smije da doji. Odnijeli smo mnogo hrane, mlijeka, kašica, dzemove, kremove, od vaših novčanih donacija kupili smo brašna, mesa, povrća. Djeca su dobila i dekice, Imran slatkiše i igračke. 6 paketa pelena će potrajati nekoliko mjeseci.

Od srca veliko hvala svim donatorima koji su još jednom pokazali plemenitost njihovih duša i koji su se bez oklijevanja odazvali ovoj akciji. 
Mi smo još bliže cilju naše misije – da nema nijedna gladna i mokra beba u našoj okolini.
Sajra, Imran uplakana majka i otac vam se zahvaljuju i šalju selame i pozdrave.

Našu misiju i hranjenju i obezbjeđivanju socijalno ugroženih beba možete pomoći doniranjem baby i prehrambenih artikala. Vaše novčane donacije za male, neiskvarene i nevine korisnice možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com