Paket pomoći blizancima Amaru i Amini

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Jedna nastavnica nas je nazvala i ispricala situaciju roditelja ove dvije male prijevremeno rođene bebe. Bebe su rođene u 33 sedmici trudnoće, kao treće i četvrto dijete svojih roditelja. Otac radi kad je sezona, odnosno ljeti, i sa strepnjom u glasu nam govori kako moli Boga da što prije dođe proljeće. Izdaci sa dvije bebe su ogromni i priličan su teret na budžet i dobrostojećim porodicama. S obzirom da su bebe rođene ranije, bile su skoro mjesec dana u inkubatoru i dojenje nije uspostavljeno. Bebe sada koriste Novalac koji im odlično odgovara i od kojeg napreduju baš onoliko koliko treba. Sa ovim paketom pomoći smo im veoma olakšali, ali će biti veliki problem kad nestane Novalaca. Stoga vas odmah pozivamo da donirate za ove dvije male, dvomjesečne pahuljice, i da im još nekad odnesemo hranu. 
Sada su Amar i Amina dobili dva paketa pelena, 12 kutija Novalac formule, kozmetiku, flašice, dudice i odjeću, a starijoj djeci smo odnijeli slatkiše.

Amar i Amina su samo još dvije ugrožene bebe koje smo uspjeli obradovati, nahraniti, i pobrinuti se da budu suhe i site. Ovakvih beba ima još, mnogo ih čeka da paket pomoći stigne i do njihove kućice.
Stoga vas opet pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com