Opremanje bebe Medine iz inkubatora 💓

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Za malenu Medinu, bebu iz inkubatora, akciju smo pokrenuli prošle sedmice. Zahvaljujući dobrim ljudima brzo se skupilo sve za bebicu. Naša Medina je još u bolnici i bit će tako dok ne postigne određenu kilažu sa kojom mogu da je otpuste. Ali beba vise nije na kisiku i više se ne hrani sondom. Hvala Bogu, mama ima dovoljno mlijeka izdaja se i iako sa potpuno drugog kraja grada, ona nosi mlijeko i posjecuje svoju bebicu. Ostvarile su i prvi kontakt i majka može nosati bebu u bolnici. Medina je četvrto dijete svojih roditelja. Njen otac nažalost trenutno ne radi jer je imao tezu povredu kičme. Pored Medine, roditelji imaju još troje starije djece. Na slici je dvogodišnji Muhamed.
Medina prije rođenja nije imala nista osim hodalice i autosjedalice. Sada kad se, ako Bog da, vrati kuci, čekat će je topao krevetac i madrac, divna nekoristena kolica, mnogo pelena, kozmetike, odjeće, kadica.
Starija djeca su dobila slatkiše i sitnice koje ce ih sigurno obradovati.

Bilo je ovo još jedno veliko opremanje socijalno ugrožene bebe novorođenčeta. Pored Medine brinemo o još desetinama ugroženih beba, koje nemaju ono osnovno – suhu pelenu i flašicu toplog mlijeka.

Pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:
Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com