Paket pomoći bebi Ehlimani koja živi sa svojom nanom
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM ga sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Kada bi smo rekli da smo sretni što smo upoznali još jednu socijalno ugroženu bebu, vjerovatno bismo bili pogrešno shvaćeni. Ali u moru prevara, lažnih apela, lijenih ljudi, parazita, drago nam je što emanet naših donatora predajemo u ruke onih kojima zaista treba. Ovaj put to su male nježne ruke slatke Ehlimane, zlatokose djevojčice koja nema još ni dvije godine. A svašta je preživjela. Otac je se odrekao, bebu nije ni upoznao. Socijalna služba dijete je dodijelila nani, koja uprkos godinama savršeno brine o bebi. Kuća je čista, Ehlimana divno, umiveno, uredno dijete koje nas znatiželjno gleda. Ehlimanina majka nije sa njom. Ona se javi ponekad, nekad obiđe dijete i pošalje nešto novca. Za Ehlimanu i njenu divnu nanu zna cijeli komšiluk, koji nam je i preporučio da ih obiđemo. U ovoj priči ima još ružnih detalja koje radije ne bismo iznosili, a duboko vjerujemo da bi istinski povrijedili svakog onog ko ih pročita. 
Ehlimana i njena nana žive od nanine penzije i dječijeg doplatka. Nana je uspjela podići kredit da bi kupila ugalj i drva. Da Ehlimani bude toplo. Nanin muž je preselio na bolji svijet prije 4 godine, nakon teške bolesti. 
Nana nije mogla a da se ne isplače, a mi smo pod teškim dojmom napustili ovu kuću uz obećanje da nećemo, ako Bog da, zaboraviti Ehlimanu. U narednim sedmicama ćemo pokrenuti posebnu akciju za bebu Ehlimanu.
Beba je dobila pelene, kašice, mlijeko, hranu za bebe, kozmetiku te malo igračkica. Ehlimana je u nevjerici gledala slatkiše. 🧡
Ehlimani i našim ostalim socijalno ugroženim bebicama korisnicama možete pomoći doniranjem baby i prehrambenih artikala, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com