090 292 045 – jedan poziv za sve nase bebice!
Danas smo upoznali Teodora.
I osvojio nas je.

Vrijeme u kojem smo svi zaglavljeni čudno je. Takvo je da čovjek mora obrisati suze, pregurati knedlu u prsima, pogledati dijete i zatražiti pomoć. Jer je došlo do te tačke. Do tačke gladi i nevjerice da je to to gdje jesmo.
Danas smo upoznali Teodora. I osvojio nas je. I rastužili smo se, jer smo upoznali jednu običnu bosansku porodicu, jednog čovjeka i jednu ženu, jednu bebi i divnog šestogodišnjeg Stefana i sve njih da negdje sretnete ne biste ni pomislili da su njihova jedina primanja ono što otac zaradi samo nedjeljom, na autopijaci. I to kad snijeg ne zatrpa pijacu. I jednokratne pomoći od države, koje budu jednom godišnje. Nekada su ovi ljudi radili, imali svoj posao, ali kako to biva sa “običnim smrtnicima” došla je naredba da se prestane sa radom. I morali su prestati.
Našem dvomjesečnom Teu smo uručili jednokratni paket pomoći. Ovim putem vas pozivamo da date učešće i u ovoj akciji, pa da mognemo još nekad obići Teodora. Njemu su potrebne pelene br.2 (može i 3), beba uspješno doji. Ako neko želi može i lično posjetiti ovu porodicu. 
Za Teodora i sve naše ostale bebe možete donirati baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com