Veliki paket pomoći bebama Eldinu i Asiji, iz sela nedaleko od Banovića i Vozuće
 
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta ” Idemo na babine!”
 
Za Asiju i Eldina, bebe iz Sela Mrgani, negdje na sredinu puta koji spaja Zavidovice, Banovice, Olovo i Vozucu apel smo pokrenuli prošle sedmice. Bebe su dvoje od četvero djece roditelja koji nemaju posla. Otac je 5 puta predavao i molio da ga prime u rudnik, ali još nema odgovora. Čeka ga mjesecima.
Bebe žive u kući koja prokišnjava. Nadaju se kravi koja bi im jako olakšala život. Jedan dječak je školarac-mali Eldar ide u drugi razred osnovne škole. Teška životna situacija i nedostatak posla vidi se po cijelom njihovom selu. Crne, male, drvene kućice, makadam, ali djeca sretna. Tužno je gledati kako očarani unose teške pakete pomoći u kuću, umjesto da unose svoje igračke ne pitajući se da li će imati sta za večeru.
Bebe Eldin i Asija su dobili pelene, zahvaljujući velikoj i nesebičnoj donaciji djece, roditelja i odgajatelja vrtića Vrtić Sretno Djetinjstvo bebe su dobile mnogo kašica, hrane za bebe, kozmetike. Ono što je nedostajalo pokupovali smo, a porodica je dobila i odjeću, igračke, a starija djeca slatkiše.
Bilo je ovo još jedna velika jednokratna pomoć socijalno ugroženoj bebi. Pored ove bebe tu je oko 60 beba sa područja Sarajeva, a svaki mjesec idemo i u velike jednokratne posjete bebama u udaljenim mjestima, selima, zaseocima. Jer sve one zaslužuju topao Krevetac, flašicu mlijeka i suhu pelenu.
Pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle. Vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:
 
Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€