Nezamapćeno velik paket pomoći 😍😍 Posjeta bebi Azuru iz sela Jaleške

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Uz stijene, uz rijeku, preko mostova, u susret kamionima do Careve Ćuprije, još malo pravo pa uz brdo lijevo, na vrh sela, skoro zadnja kuća – i kod bebe Azura za kojeg smo prošle sedmice pokrenuli akciju. Ne pamtimo da se ovako velik paket još odnio nekoj našoj bebici. Zaista Azur ima veliku nafaku i zaista su dobri ljudi prepoznali da njemu treba pomoć. Azur je dvomjesečna beba koja do danas nije imala ni Krevetac, ni kolica. On je najmlađi od troje i svi zajedno žive u malom prizemlju u kojem NEMAJU kupatilo. Ovom ptilikom ostavljamo mogućnost dobrim ljudima koji žele lično pomoći ovoj porodici i možda pomoći oko izgradnje i adaptacije kupatila, da se jave na PP stranice kako bismo vam dali kontakt porodice.
Također, ono sto je neophodno jeste posao ocu. Otac je bolestan, teško hoda, ali mora raditi da bi izdržavao svoju porodicu.
Azur je dobio 10 velikih paketa pelena, beba doji pa smo mu ponijeli 4 paketa kašica koje će moći da jede sa 6 mjeseci ili nešto malo ranije. Takodjer smo mu donijeli i ostalu hranu za bebe, palente i slično što će moći jesti kad krene sa krutom hranom. Azur je dobio mnogo kozmetike i vlažnih maramica, Krevetac sa madracem i ogradicom, gnijezdo i nosiljku, kolica, odjeću, skafander, posteljinu. Porodica je dobila veliki prehrambeni i higijenski paket, kao i set domaćih proizvoda:krompir, luk i sir.
S obzirom da je odziv bio dobar imali smo i dopunsku kupovinu i kupili smo mnogo hrane, da porodica ima i zalihe sa kad stignu hladni dani. Djeci smo kupili ono što vjerovatno kupe sebi jednom u godini: voćne jogurte, limun, posebne čokoladice. Također, svi članovi porodice su dobili sitnice poput čarapa, kupki, šampona, gelova te kaladonata i četkica za zube.
Ovo je bilo jedno veliko opremanje i donacija je jedva stala u njihovu kućicu.

Azur je samo još jedna obradovana beba. Imamo ih još mnogo na spisku čekanja – čekaju nas u njihovim malim kućicama, sa oskudnim namještajima, bez kolica, krevetaca i pelena, da ih usrećimo i obradujemo. Pridružite nam se!
Donirajte baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€