Velike babine i jednokratni paket pomoći bebi Aldinu iz Bratunca

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Danas smo nakon dužeg lutanja  stigli u daleki Bratunac, da uručimo paket pomoći bebi Aldinu za kojeg smo prošle sedmice pokrenuli akciju. Akcija je bila manje uspješna nego prethodna, za bebu Eminu iz Zvornika, ali smo zahvaljujući artiklima iz našeg baby fonda i novčanih donacija uspjeli bebi odnijeti veliki i vrijedni paket. Zatekli smo malog Aldina i njegovog brata koji mora na operaciju očiju u maloj kući, opremljenoj zahvaljujući donacijama. Aldinov otac radi kad ga neko negdje zovne, ali to nije dovoljno za sve troškove koje ima jedna porodica, posebno beba.
Ovom prilikom želimo da se zahvalimo divnoj Nihadi i Almir Ramic što su nam pomogli da pronađemo ovu porodicu, predložili nam je i još pomogli da istovatimo. Otkad smo polahko krenuli raditi i van Sarajeva, zelja nam je bila obilaziti povratnička naselja i povratničke bebe. Nakon mjeseci i mjeseci traganja za osobama koje nam mogu preporučiti ugrožene bebe ovog područja, konačno smo našli ove dobre ljude i sad smo sigurni da ćemo uz Boziju pomoć, i pomoć vas dobrih ljudi, i bebe ovog dijela Bosne obezbjeđivati sa vrijednim paketima pomoći i ne dozvoljavati da budu mokre i gladne.
Aldin je dobio dosta pelena, 6 paketa kašica, hranu za bebe, kozmetiku, tutu, odjeću. Porodica je dobila prehrambrni i higijenski paket.
Aldin je samo još jedna beba u moru socijalno ugroženih bebica. Da bismo uspjeli obradovati sve ugrožene bebe, pozivamo vas da budete uz nas, da nas podrzite sherovanjem, lajkom, donacijama u baby i prehrambenim artiklima. Vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€