Beba Emina nas treba!
Potrebne su pelene, hrana..
MOLIMO ZA PODJELU

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Naša potraga za socijalno ugroženom bebom ovaj put nas vodi u povratničko selo nadomak Zvornika. U šumi, u kući u kojoj niko ne radi, živi šestomjesečna Emina, beba koja nema ono što se većini beba podrazumjeva. Beba nema kolica, krevetac, pelene ima samo ponekad, kako njena majka kaže nekad odugovlače sa jednim pakovanjem pelena pa beba dobije osip i ojed kože. Beba doji hvala Bogu, ali iz određenih razloga koristi i dohranu. Beba je počela da jede i krutu hranu. U kući niko ne radi, jer nemaju gdje da rade. Nemaju primanja pa se za osnovne stvari snalaze kako znaju. Emina ima starijeg brata koji ima 9 godina, ali je dijete sa poteškoćama u razvoju i njegovo trenutno mentalno stanje je na nivou jednogodišnjeg djeteta. Pored njega, Emina ima i stariju sestru, koja je školarac. Biti dijete, uskoro tinejdžer, pa i beba, u ovim okolnostima nije lahko.
Beba Emina treba: pelene broj 3, kašice, hranu za bebe, kozmetiku, vlažne maramice. Porodici planiramo odnijeti i kvalitetan prehrambeni i higijenski paket. Molimo vas da se u sto većem odzivu odazovemo i obradujemo i ovu bebu.
Vaše donacije možete dostaviti do petka na našu adresu: Himze Polovine br. 12 (prva ulica lijevo iznad Studentskih domova na Bjelavama), a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

3 KM donirate pozivom na 090 292 045

Paypal:aidas-m@live.com

Transakcijski računi:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Za Eminu

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€