Velika posjeta bebi Medini💪💪
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Zahvaljujući dobrim ljudima, prvenstveno donatorima koji su donirali novčane donacije kao i Domu za stare i nemoćne u suradnji sa ženama iz Ravnog, uspješno je okončana akcija za bebu Medinu, a danas je veliki i vrijedni paket uručen njoj i njenoj majci. Majka se veoma obradovala, posebno kašicama i kolicima, a nažalost beba je ostala bez kreveca jer nemamo adekvatna vozila u koja može da stane sve, pa smo morali odrediti da je prioritet ipak hrana. Medina je četrnaestomjesečna beba samohrane majke, koja živi bez apsolutno ikakvih primanja, u podstanarima. Otac malene Medine i njene sestre ne plaća alimentaciju, ne posjećuje djecu te one nemaju nikakvu materijalnu i nematerijalnu podršku od svog oca. Naše dvije stalne divne donatorke ce Medinu i njenu majku narednih mjeseci snabdjevati sa novčanim donacijama, od kojih ce majka kupovati ono sto im je neophodno. Zbog kompleksne porodične kao i životne situacije, majka bebe Medine nas je zamolila da ne dajemo njenu adresu niti kontakt osim ljudima koje lično poznajemo.
Malena Medina je dobila 3 paketa pelena, 4 paketa mlijeka, 10 paketa adaptirane mliječne formule kojoj se majka jako obradovala, jer zna da je to u mnogo čemu zdravije za bebu od tetrapak mlijeka. Dobila 3 paketa kašica, veliki prehrambeni i higijenski paket, kolica, odjeću, obuću, mandarine, krompir, luk i sir kao i dosta prehrambenih stvari koje smo kupili od vaših donacija.
Majka se od srca zahvaljuje i upućuje samo najljepÅ¡e dove i molitve prema svima vama koji ste učestvovali u plemenitoj misiji – da mala Medina ima mlijeko, jer zaista nekad bude i sedmica dana da beba ne pije mlijeko, jer majka nema odakle da ga kupi.

Medina je samo još jedna socijalno ugrožena beba. Prešli smo 300 kilometara ukupno da bi je obradovali, a imamo još hiljade i hiljade kilometara do mnogih gladnih beba poput Medine, koje negdje u kutku svoje male trošne kuće čekaju nekoga ko ce im donijeti mlijeko, flašicu, igračku. Pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete uplatiti na jedan od narednih načina:

3 KM – pozivom na 090 292 045

Paypal: aidas-m@live.com

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€