Mjesečni paket malenoj Lamiji
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”
 
Naša Lamija ima teži bronhitis. Visoka temperatura, injekcije ujutro i navečer 🙁 Izmorena je i iscrpljena…ali njena mama, samohrana majka 3 djece je sretna što makar ne mora da razmišlja o pelenama, mlijeku, hrani za njenu Lamiju. Lamija, njen brat, sestra i mama žive u kući koju joj je dodijelila općina, da ne bi bili na ulici. Korisnici su narodne kuhinje, i jedina primanja su im dječiji doplatak. Slika malene čupave Lamije, prije nekoliko mjeseci kada smo pokrenuli akciju za nju, oduševila je i rastužila naše donatore i simpatizere. Tužno je kako je sve više ugroženih beba i kako im roditelji nažalost ne mogu priuštiti osnovno, ili mogu na uštrb nečeg drugog, takodjer osnovnog.
Lamija je dobila dva paketa pelena, paket mlijeka, set domaćih proizvoda koje otkupljujemo od naših poljoprivrednika: krompir, luk i sir. Dobili su prehrambeni paket, kao i duplo vise tjestenina nego smo to inače nosili, zahvaljujući donaciji palete tjestenina i keksa od društveno odgovorne kompanije KLAS d.d. Sarajevo. Lamija je dobila i higijenski paketic, a starija djeca paketiće sa igračkama i slatkišima.
 
Lamija je samo jedna naša korisnica. Pored nje, još je mnogo ugroženih beba. Nekima jednokratno pomognemo, neke su uvrštene u redovne posjete, a neke su na spisku čekanja. Nezahvalan je posao redati prioritete među socijalno ugroženim bebama. Pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije od kojih kupujemo pelene, mlijeko, kašice, možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:
 
 
Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€