Mjesečni paket Rijadu i Rijaldi
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”
 
Naš dragi trogodišnji Rijad koji boluje od Sy Westovog sindroma, i koji je tek sa tri godine prohodao, i njegova godinu dana mlađa sestrica Rijalda danas su se opet obradovali svom paketu. Rijad je, kako vidimo, sve bolji i bolji. Do skoro nije ni hodao niti pričao. Njihova majka je samohrana majka koja je veliki borac, bori se i radi gdje god stigne, kako bi osigurala bar tablete Rijadu. Djeca zive u jako neuslovnom prizemlju koje je prepuno vlage i vazduh u njemu je kao u podrumu. U tom malom prizemlju živi i Rijadova i Rijaldina nepokretna nana, kao i njihova bolesna tetka – djevojka sa poteškoćama u razvoju. Nama se uvijek srce posebno stegne nakon posjete ovoj dragoj djeci koja su uvijek, ali uvijek nasmijana i presretna.
Rijad i Rijalda su dobili dva paketa mlijeka, dva paketa pelena, brašno, domaćini krompir, luk i sir. Dobili su djeciju hranu, kašice, mljeveni keks, Kraš itd. Porodica je dobila i prehrambeni te higijenski paket kao i tjestenine i kekse koje nam je donirala društveno odgovorna kompanija KLAS d.d. Sarajevo te zahvaljujući ovoj donaciji sada nosimo duplo vise tjestenine našim bebama, a sve bebe uživaju u supicama, makaronama itd.
Ovo dvoje djece nažalost nisu jedine socijalno ugrožene bebe u našoj zemlji. Mnogo ih je, za mnoge znamo i pomazemo im, za mnoge nažalost još nismo stekli uslove, a za mnoge još nismo ni saznali. Pozivamo vas da donirate baby i prehrambene proizvode, ali i da preporucite neku bebu koja je socijalno ugrožena, a za koju ste saznali. Vaše novčane donacije od kojih u paletama kupujemo mlijeko, hranu, pelene za bebice korisnice možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:
 
 
Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€