Velike babine bebi Esmi!
Pokušajte pronaći bebu na slici 👀

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Danas smo posjetili malu Esmicu, naše novorođenče za koju smo prethodne sedmice pokrenuli apel. Esma je rodjena prije nekoliko dana, a njena majka i starija braca i sestre su nažalost bili žrtve strašnog nasilja, nasilja unutar porodice ali su sada hvala dragom Bogu na sigurnom, i sto je najvažnije vise ih niko fizički i emotivno ne zlostavlja. Postoji jako mnogo detalja koje zbog sigurnosti neće iznositi, ali vjerujemo da bi svako od vas zaplakao kad bi znao o kakvim stvarima je riječ. Jedno dijete ove majke koje je takodjer beba među prvim riječima je izgovorilo: mama plače, babo udara. Strasno je kakve sve situacije postoje, ali je bar ovdje ohrabrujuća činjenica da je zakon djelovao onako kako je i trebao, i da su djeca sada na sigurnom.
Majka nema primanja, a zbog poroda je naravno trenutno nesposobna za rad. Malenu Esmu smo posjetili sad i planirano je uz Boziju pomoć i pomoć vas dobrih ljudi uvrstiti u redovne posjete sa mjesečnim paketima pomoći.
Malena Esma je dobila pelene, kozmetiku, odjeću, igračice. Starija djeca a posebno starija beba dobila je kasice, žitne kase, hranu za bebe i djeciju hranu te mlijeko. Porodica je dobila prehrambeni paket sačinjen od brašna, ulja, tjestenina, konzervi itd. Takodjer, porodica je dobila vreću krompira, luka te sira odnosno poljoprivredna dobra koja otkupljemo od lokalnih poljoprivrednika. Beba je takodjer dobila ljulju kojom se mama zaista oduševila.

Esma je samo još jedna socijalno ugrožena beba koju smo uz vašu pomoć uspjeli obradovati. Mnogo je još malih Esmi rasutih po ovoj našoj lijepoj, ali teškoj zemlji. Njihovi roditelji su samohrane majke, samohrani očevi, invalidi, radno nesposobni roditelji podstanari itd… Svi oni nemaju odakle kupiti djeci Krevetac, kolica, pelene, hranu… Pozivamo sva fizička i pravna lica da doniraju baby artikle, prehrambene artikle ili novčane donacije uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€