Dragi naši školarci, sretan početak nove školske godine😍

Projekat opremanja školaraca i više nego uspješno obavljen! Trebali smo obradovati 30 školaraca iz okoline Sarajeva, a obradovali smo 50 djece, iz Sarajeva, Prusca, Lukavca, Ilijasa, Visokog, Hadžića itd. Djeca su dobila nove ruksake, a punili smo ih kao da za školu opremamo svoju vlastitu djecu. Jedan potpuno opremljen ruksak koštao je vise od 50 KM. Dvojica donatora su odmah u startu uplatili za 30 naše djece, što nam je uveliko olakšalo to da i ostala djeca dobiju svoje ruksake. Moramo naglasiti da su sva ova djeca djeca kojoj se inače ne pomaže, i za koje niko ne zna. S obzirom da se mi svim silama trudimo doći do beba koje niko do sad nije pomogao, tako i ova djeca nisu djeca koja ce dobiti pribor od vise organizacija. To nam je posebno drago i pokazatelj da smo uspjeli u svojoj namjeri – biti drugačiji od ostalih i ulagati maksimalne napore da prvi stignemo do onih kojima je pomoć potreba, a za koje se ne zna, koji ne kukaju i ne jadikuju po internetu.
Reakcije djece su nas jako, jako dojmile. Garantujemo da nigdje vise radosti i ljubavi nismo vidjeli nego kod ove djece, prilikom podjele školskih torbi. Dok se svakodnevno susrećemo sa djecom kojima je bitno da svaka šara na ruksaku MORA biti u tonu, trendu, sa nečim sto oni smatraju bitnim, ova djeca su vrištala :” Mamaaa, vidi kajdanka!”. “Mama, sad i ja imam šestar!” ” Vidi, dobila sam ruksak!”

Od srca vam hvala sto ste stavili osmijeh na lice ovoj djecici. Oni vam obećavaju da ce biti marljivi djaci i jedni od onih koji mijenjaju svijet.
Hvala vam na povjerenju
Vas, Obraduj nekoga tim