Paket za malog Hajrudina i školski ruksaci za njegove sestre
 
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe projekta “Idemo na babine!”
 
Danas smo posjetili malog Hajrudina, bebu od 15 mjeseci koji je zbog upotrebe kravljeg mlijeka obolio, odnosno tijelo mu apsolutno ostalo bez željeza i vitamina da je beba bila pred potpuno mijenjanje krvi. Zbog toga nikako ne smije konzumirati kravlje mlijeko. Hajrudin je jedna draga nasmijana beba, i peto dijete svojih roditelja. Njegove sestre su školarke i danas su dobile svoje nove školske torbe, a sreću i radost vam ne možemo opisati
Hajrudinovi roditelji žive u malom mjestu, u kući koja nije njihova već su je dobili na čuvanje. U mjestu u kojem žive teško je naći posao, pa otac cijepa drva, reže, kosi itd što je daleko od dovoljnog za ovu porodicu.
Hajrun je dobio 4 pakovanja adaptirane mliječne formule, dobio je kašice, pudinge koji su posebno napravljeni sa dosta vitamina koji su neophodni djeci poput Hajrudina. Dobio je hranu za bebe, prehrambeni i higijenski paket, a a tri sestre su dobile ruksake, školski pribor i slatkiše.
Hajrudin je samo još jedna socijalno ugrožena beba kojoj pomaže naš humanitarni projekat “Idemo na babine!” Da bismo uspjeli u našoj misiji – obradovati što više beba, pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, kao i novac uplatom na jedan od narednih načina:
 
 
Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€