VELIKA POSJETA BEBI ISANU I NJEGOVOJ BOLESNOJ SESTRI
MOLIMO ZA PODJELU – možda neko i lično posjeti porodicu
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”
Naša potraga za socijalno ugroženim bebama i porodicama kojima niko prije nas nije pomogao, i za koje niko nije znao, ovaj put nas je odvela na obalu jezera Modrac, u selo Prokosovići. Za bebu Isana, njegovu dvogodišnju bolesnu sestru, dvije starije sestre, oca i majku koji kose, sakupljaju željezo i tako preživljavaju, saznali smo od njihove komšinice. Hvala joj.
Na glavni put su dotrčale dvije djevojčice. Već se vidjelo da djeca ne žive svoje djetinjstvo punim plućima, kao djeca, jer jako zrelo, kao odrasli, objašnjavaju kako do njih. Dolazimo do kućice čiji su prozori potkovani starim laminatom – da ne puše djeci. Ispred kada, u kojoj se pere veš, jer veš mašine nema. Sve je dobro, dok je ljeto. U kućici starih vrata, lamperije na plafonu i kuhinjice koju čini jedan sudoper i stol, u kolicima leži curica od dvije godine, sa Westovim sindromom i epilepsijom. Ne hoda, ne govori. Ali voli, i smije se, i sretna je. Gleda nas veselim okicama. A do nje tromjesečni Isan, napredna bebica koja nas ozbiljno posmatra. Majka otkriva kako bolesna djevojčica mjesec dana nema terapiju, jer je preskupa. Lijek koji pije u Federaciji je 140 KM, a u Republici Srpskoj 20 KM. Ali čime otići do Doboja? Djevojčica bez tableta ne može, a majku bilo stid da nam kaže da troši terapiju…Doktori kažu da vremenom može biti bolje, i da djevojčica uz terapiju može prohodati i progovoriti. Zato je terapija neophodna. Djeca i majka razgledaju paket koji su donatori skupili i dostavili nam, te ono sto smo mi dodali od skupljenog novca. Kažu da nikad toliko hrane nisu vidjeli, a ne imali…Deset godina žive u ovakvim uslovima.. Djevojčice gledaju svoje nove pune školske torbe…
Ovoj porodici je trenutno najpotrebnija terapija za curicu. Ako neko želi pomoći, slobodno nam se javite privatnom porukom i dat ćemo vam broj od majke i oca.
Isan i njegova seka su dobili 6 paketa pelena, predivna kao nova kolica, hranu za bebe, kašice, palente, grizeve, tri paketa kravljeg mlijeka, mnogo hrane, petit keksa, kozmetički set za bebe i odrasle, curice su opremljene za školu.

Bila je ovo još jedna velika, nažalost jednokratna posjeta i pomoć socijalno ugroženim bebama. Mnogo beba je uvršteno u redovne posjete, mnogo ih je i na spisku čekanja. Pozivamo vas da doniirate baby i prehrambene artikle, kako bismo nesmetano nastavljali sa realizacijom projekta. Vaše novčane donacije za naš projekat možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€