090 292 045 – pozovi i doniraj 3 KM za ugrozene bebe
🔊UPRKOS LOSEM ODZIVU POSJETILI SMO AMARA IZ JABLANICE🔊
🔊 MOLIMO ZA PODJELU🔊
 
Jedna teška i tužna životna priča stiže nam iz Jablanice. Otac i majka i njihovo petero djece žive u prizemlju kuće koju su kao donaciju dobili od stranaca. Najmladje dijete ima godinu dana, to je mali Amar kojem smo donijeli paket u okviru humanitarnog projekta “Idemo na babine!” Porodica živi jako teško, otac je zaposlen ali u firmi koja je u stečaju, pa se mnogo radi bez naknade. Za ovu porodicu smo dobili preporuku od nekoliko ljudi iz Jablanice, koji su bebi davali hranu i pelene onda kad roditelji nisu imali kupiti, a to je vrlo cesto. Trenutno je veliki problem i to što porodica nema sporet. Odnosno imaju sporet na lozenje, ali ga ne mogu sad koristiti, a i sav je “izgorio”. A nemaju električni sporet koji bi im uveliko olakšao situaciju. Troje djece su školarci, a mali Amar ima i trogodišnjeg brata Armana.
Odziv za ovaj apel nije bio veliki, iako je porodica zaista u stanju potrebe. Sezona je godišnjih odmora, pa svi mi u ovim toplim danima malo manje mislimo o djeci koja nemaju ništa. Nažalost, mnogo djece na ovim visokim temperaturama sjedi u sobicku u kojem se kuha na sporet na drva. 🙁 iako je odziv na apel bio los uspjeli smo zahvaljujuci stanju namirnica sa fonda osigurati koliko-toliko kvalitetan paket i odnijeti ga u vrelu Jablanicu, u skromnu kuću Amarovih roditelja, tako da i on može večeras iz flasice popiti svoju hapu i barem jedno vrijeme utonuti u san poput sve ostale djece, djece koja su na sigurnom, na toplom i kojima nista ne nedostaje.
Amar je dobio tri paketa mlijeka, sedam paketa pelena, Cokolino i mljeveni keks koji mi sluzi kao hapa 🙂 Dobio je još hrane za bebe, kašice, kozmetički set. Dobili su i prehrambeni paket.
Amar je samo još jedna beba do koje smo uspjeli doći u našoj velikoj potrazi za socijalno ugroženim bebama. Naša misija je jasna, nas moto je – neka nijedna beba ne bude gladna, i neka nijedna beba ne bude mokra. Pomozite nam da imamo dovoljno za sve bebe, pa kada se desi slučaj kao sada – da je odziv na apel los, da možemo uzeti sa našeg fonda za sve gladne bebice koje su u stanju potrebe. Donirati možete baby i prehrambene artikle, a novčane donacije možete uplatiti na jedan od narednih načina:
 
Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€