ZBOG OVOG SE OPET ZAHVALJUJEMO DONATORIMA KOJI DONIRAJU NOVAC i ARTIKLE ZA NAŠ FOND
090 292 045 – pozivom donirate 3 KM za nas projekat “Idemo na babine”
🚼Hajrudin – beba koja je bila pred mijenjanje kompletne krvi zbog kravljeg mlijeka
(Zbog ovog vas 1000 puta molimo da ne komentarisete i ne napadate kada pokrenemo akciju za bebu kojoj treba adaptirana formula!)

Posjetili smo malog Hajrudina, preslatko i predivno četrnaestomjesečno dijete, nasmijano i veselo. Hajrudin je imao velikih zdravstvenih problema zbog konzumiranja kravljeg mlijeka, krvna slika mu je bila toliko loša da su za dlaku izbjegli kompletni zamjenu bebine krvi. Od tada, bebi je strogo zabranjeno kravlje mlijeko, i od mlijeka pije isključivo adaptiranu formulu. Hajrudin je peto djete, pored njega roditelji imaju 4 curice, dvije idu u školu. Hajrudinovi roditelji ne rade, majka čuva djecu, a otac ponekad cijepa drva, kupi sijeno i obavlja slične poslove da bi koliko-toliko hrane donio kući. Također, kuća u kojoj žive nije njihova.
Hajrudin je dobio adaptiranu formulu Novalac, koju su nam prije nekoliko mjeseci u velikoj donaciji donirali naši donatori Haris H. I Aldin K. Ova donacija je bila od ogromnog značaja za naše bebice korisnice. Hajrudin je dobio i pelene, hranu za bebe, te higijenski i prehrambeni set i odjećicu. Bilo nam je zadovoljstvo upoznati ovog bucka💜 Nadamo se da ce i u buduće biti dovoljno donacija za barem još nekoliko posjeta Hajrudinu, pa vas ujedno pozivamo da donirate za njega.
Hajrudin je samo još jedna beba kojoj smo pomogli i koja je sada sita i presvučena zahvaljujući dobroti naših donatora i svih onih kojo se trude i rade na promociji našeg Udruženja i dizanju svijesti o socijalno ugroženim bebama. Da bismo uspjeli u našoj misiji – obradovati sto je moguće vise beba, pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, kao i novac uplatom na jedan od narednih nacina:

Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€