🔊Akcija za bebe iz Maglaja! 🔊MOLIMO ZA PODJELU kako bismo sa što većim paketom otišli na babine!
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”
Naša potraga za bebama u stanju potrebe ovaj put nas vodi u prilično daleki Maglaj, ali kad se radi sa ljubavlju onda se svaka prepreka savlada
Ovaj put ćemo uz Božiju pomoć, i pomoć dobrih ljudi, obradovati bebe Almina i Davuda.
– Almin je beba od tri mjeseca, rođena sa urođenom anomalijom srca te nekom nedefiniranom cistom na mozgu, za koju ljekari još ne znaju sta je. Beba je nakon rođenja bila na respiratoru, u Sarajevu, te nije samostalno disao. Danas je hvala Bogu bolje, ali beba nema osnovne uvjete za njen zdrav rast i razvoj. Beba nema ni krevetac, ni kolica. Pored ovo dvoje bebi je potrebno: pelene br. 3 BEBIMIL adaptirana formula br. 1. kašice za bebe koje će moći jesti kasnije, te kozmetika za bebe (set krema, kupka, šampon, puder, vlažne maramice). Alminovi roditelji ne rade, cijepaju drva, skupljaju sijeno itd kad ih neko pozove.
– Beba Davud ima 13 mjeseci, njegov otac je radio, ali nažalost trenutno nije radno sposoban zbog dvije rizične operacije kičme, a doktori predlažu i u treću. Davud, njegovi roditelji i starija seka žive u podstanarima, sto je velika otežavajuća okolnost s obzirom da niko ne privređuje. Davudu su potrebne: pelene br. 5, tetrapak mlijeko, kašice te hrana za bebe, kao i prehrambeni artikli jer beba jede sve kao odrasli, potreban je i higijenski set (baby šampon, kupka, krema, puder, vlažne maramice).
Akcija ce trajati nekoliko dana, dok se ne skupi potrebno, pa vas pozivamo da svi zajedno velikim paketom usrecimo ove gladne bebice i zabrinute roditelje. Donirati možete navedene artikle od pon-pet, od 14-18h, na nasu adresu Himze Polovine br. 12,(prva ulica lijevo iznad Studentskih domova Bjelave)
 
 
Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: akcija za bebe iz Maglaja
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com