Velike babine u Travniku!
Posjeta bebama Ilhanu(1 mjesec) i Mirsadu (dvije godine)
Pozivom na 090/292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe projekta “Idemo na babine”

Nakon pokrenutog apela za bebe Ilhana i Mirsada, zahvaljujući vašim donacijama danas smo ih posjetili sa zaista velikim paketom pomoći. Da podsjetimo, Ilhan i Mirsad žive u maloj kućici, sa starom nanom i svojim roditeljima. Njihov otac je pastir i čuva tuđe ovce te od toga žive. Do skoro su živjeli i bolje, jer su imali maline, ali zbog stanja sa otkupom kakva jeste, doživjeli su i ovo iskušenje. Majka beba ima tezi oblik epilepsije i ne smije dojiti bebu, a zbog iskušenja nisu imali za adaptiranu formulu, već je dijete počelo piti kravlje mlijeko. (molimo bez suvišnih komentara “ja svoje odgojila na kravljem vimenu, pa mu nista ne fali).
Na vratima kuće nas je dočekala stara i bolesna nana, simpatična i mila kakve samo naše nane mogu biti. Ubrzo je došla i beba koja je sa mamom izašla u kratku šetnju. Ilhan i Mirsad su dobili pakete pelena, Ilhan je dobio adaptirane formule, dobili su prehrambeni paket, higijenski paket za bebu te higijenski paket za kucu. Djeca su dobila igrackice, a Mirsad divni motoric.
Ilhan i Mirsad su samo još dvije socijalno ugrožene bebice koje je uspješno pomogao nas projekata ” Idemo na babine!”. Zbog daljine i nedostatka financija za rad, ovakve posjete obavljalo jednokratno, ali se potrudimo da ih osiguramo barem za neki period. Još mnogo djece u malim selima, trošnim i neopremljenim kućicama čeka na nasu posjetu. Pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, kao i novac uplatom na nas ziroracun.

Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€