🔊Hitna akcija za tri bebe iz okoline Travnika! MOLIMO ZA PODJELU🔊

Petmjesečni Selim se kupa na najlonu jer nema kadicu (ni opremljeno kupatilo), a spava na spužvi na podu!
Jednomjesečni Ilhan je primoran da pije kravlje mlijeko!
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za projekat “Idemo na babine”

Naša potraga za socijalno ugroženim bebama nas je ovaj put odvela na obronke Vlašića. Situacije su jako teške, i ove bebe nas hitno trebaju.
Beba Selim ima 5 mjeseci, ima spinu bifidu, urođeno oboljenje koje može uzrokovati blaže probleme u kretanju, ali i potpunu paralizu. Selim i njegovi roditelji i njegova sestra koja je rodjena sa izostavljenim čašicom u kuku uslijed čega ide na brojne terapije, žive u jednoj sobi. Naime, Selimov otac je uspio izgraditi kuću, ali opremljena je samo jedna soba. Tu spavaju, kupaju bebu na najlonu jer nemaju kadice, a beba spava na spužvi na podu.
Selimu je potrebno: pelene br. 4, hrana za bebe, kašice, krevetac, kolica, kozmetika za bebe te prehrambeni paket za ostatak porodice.
Mirsad i Ilhan su bebe koje žive u blizini Travnika. Mirsad ima dvije godine, a Ilhan mjesec dana. Njihova majka ima teški oblik epilepsije, pa zbog terapije ne smije da doji bebu. Zbog nedostatka novca primorani su bebi već davati kravlje mlijeko . Ilhanov otac radi kao pastir, odnosno čuva tudje ovce, ali to nije dovoljno da pokrije ni djelić onoga sto im treba.
Mirsadu i Ilhanu je potrebno: pelene br. 5 i 2, Babylove 1 adaptirana formula, vlažne maramice, hrana za bebe, kašice, kozmetika te prehrambeni paket za ostatak porodice.
Ova akcija je vrlo hitna, bitan je svaki trenutak pa vas molimo da podijelite post i da date učešće kako bismo sto prije mogli posjetiti bebe i odnijeti im potrebno. Donirati možete od ponedjeljka do petka, od 15-18:30 na adresi Himze Polovine br. 12,(prva ulica lijevo iznad Studentskih domova Bjelave). Novčane donacije možete uplatiti na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€