APEL ZA POMOĆ TRIMA BEBAMA
KOLEKTIVNE BABINE – GORAŽDE
MOLIMO ZA PODJELU

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe projekta “idemo na babine!”
Ovaj put izlazimo izvan granica glavnog grada, grada u kojem su cak i socijalno ugrožene porodice privilegirane, u odnosu na neke druga krajeve zemlje, i prvi put od osnivanja Obraduj nekoga i projekta “Idemo na babine” organiziramo kolektivne babine. S obzirom da vozimo samo sa privatnim autima, ograničeni smo na 3 bebe.
Beba Davud ima 5 mjeseci, peto je dijete svojih skromnih i divnih roditelja. Njegov otac radi i po više smjena, ali minimalna, i vrlo, vrlo često neredovna plata nije dovoljna da nahrani djecu, osigura bebi pelene i još uz to plati kiriju i režije, jer su oni podstanari. Posebna nam je čast, ali i posebno smo tužni, kad moramo pomagati ljudima koji rade. Drago nam je jer ljudi rade i zele da privređuju, a žao nam je što plate nisu dovoljne da pokriju sve troškove. Davudu su potrebne pelene br. 4, Novalac 2 hrana, hrana za bebe, kašice, kozmetikica itd.
Samra, bebica od 21 mjesec, i Amar, bebica od 8 mjeseci su djeca samohrane majke, koja živi sa bebama kod majke i mlađeg brata. Svima njima, na raspolaganju je samo socijalna pomoć od 149.50 KM. Oni su također u podstanarima, odnoso žive u opcinskim zgradicama. Samri i Amaru su potrebne pelene br. 4, Humana 2, kravlje mlijeko 3.2, kašice, hrana za bebe, te ostale slične potrepštine za bebe.
Donirati možete navedene artikle svaki radni dan od 15-18;30h, na našoj adresi Himze Polovine br. 12 ( prva ulica lijevo iznad Studentskih domova), Apel će trajati nekoliko dana, a onda idemo na babine.

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat “Idemo na babine!”

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€