🔊VELIKA POSJETA BEBI ADINU IZ ZAVIDOVIĆA🔊
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe projekta “Idemo na babine”
 
Danas smo zvanično imali prvu posjetu bebi izvan kantona Sarajevo. Polahko se širimo, ali molimo za razumijevanje sve socijalno ugrožene porodice širom Bosne, jer Udruzenje nema dovoljno financija da svakodnevno obilazili i porodice van Sarajeva, pa su to za sad ovako velike jednokratne pomoći.
Selo Hrkići, iznad Zavidovića. Jedna mala beba Adin, njegova trogodišnja seka Alisa, majka, otac, i bolesne amidze. Svi oni su smješteni u maloj oronuloj kućici sa slike. Skromno opremljenoj, bez dovoljno prostora za sve. Roditelji mladi, majka ne može raditi, a otac kad ga neko zovne, a to nije dovoljno za prehraniti 7 gladnih usti, kupiti pelene, hranu, kolica, sjedalicu kad beba krene za Zenicu, na kontrolu. Zahvaljujući dobrim ljudima, našim donatorima, tromjesečni Adin je danas dobio sve navedeno. Dobio je kolica, sjedalicu, ljulju, dasku sa presvlačenje, kadicu, hodalicu, kašice koje ce moći uskoro jesti, 10 paketa pelena, njegova seka je dobila dječiju hranu, slatkiše, a porodica je dobila veliki prehrambeni paket. Cjelokupna današnja donacija je vrijednosti 1200 KM.
Adin je samo još jedna socijalno ugrožena beba koju smo uspjeli obradovati. Adin je još jedna beba koja živi u neadekvatnim uslovima. Mnogo beba pomognemo jednokratno, a oko 50 beba je uvršteno u redovne mjesečne posjete. Da bismo uspjeli doći do svake socijalno ugrožene bebice pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, kao i novac uplatom na naš žiroračun:
 
Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com
 

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€