🔊VELIKA OPREMA TRUDNICE ZA DOČEK BEBICE🔊
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”
Danas smo upoznali jednu mladu osamnaestogodišnju buduću majku, koja sa nestrpljenjem čeka svoje čedo. Ovaj mladi par je zaista mlad, i stalno su pod pritiskom bližnjih, prijatelja i okoline. Ali dok stariji roditelji napuštaju svoju djecu, ostavljaju ih na najgore moguće načine, ovaj par željno čeka svoje malo blago, i spremni su raditi sve kako bi njihova mala porodica bila funkcionalna. Ocu bebe je teško naći posao jer je jako mlad i niko ga neće, pa se snalazi po šumama radeći opasne poslove kako bi donio koru hljeba. Žive u skromno opremljenom prizemlju, koje nema dovoljno stvari ni za njih dvoje, a za bebu nisu imali apsolutno ništa. Ipak, taj skromni stan je uredan i sređen kao da je stan neke starije iskusne domaćice, a ne jedne mlade trudnice koja upravo maturira i završava školu. Mi moramo reći – svaka čast, mnogo omladine danas uništava svoje potomke, a ovi ljudi rade upravo suprotno. Uz sve to, bebica ima policistične bubrege pa je trudnoća rizična, ali trudnicu vodi jedan od najboljih doktora sa GAKA koji ima iza sebe mnogo sretno završenih rizičnih trudnoća, pa vjerujemo da će se uz Božiju pomoć bubreg spasiti i da će sve biti uredu.
Za bebicu je sve spremno, i očekujemo je početkom maja 🙂👶 Dobila je: krevetac i madrac, ogradicu i dekice, kao nova kolica 3u 1, autosjedalicu, ljulju, kadicu i “Kupko”, nosiljku za iznošenje bebe kao i “baby gnijezdo”. Buduća majka je dobila torbu, higijenski set za i poslije poroda, beba je dobila neophodni kozmetički set kao i dosta pelena br. 1 i 2. Bebica je dobila i vreću odjeće, nove dekice, vrtuljak, flašicu i cuclicu. Nadamo se da će se dojenje odmah uspostaviti te da neće biti potrebe za adaptiranom formulom. Većinu ovih artikala su do nas dostavili naši donatori, a novčana vrijednost ovakvog paketa je oko 2000 KM.
Svi vi koji želite zajedno sa nama hraniti, oblačiti i činiti sretnim male socijalno ugrožene bebice, možete to uraditi doniranjem baby i prehrambenih artikala, kao i novca uplatom na naš žiroračun:
 
 
Uplate na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com
 

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€