Mjesečni paket Rijaldi i Rijadu
Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve socijalno ugrožene bebe projekta “Idemo na babine”
 
Trogodišnji Rijad koji boluje od teškog i rijetkog sindroma sličnog epilepsiji, i njegova godinu mlađa seka Rijalda, danas su dobili svoj paket. U skromnom prizemlju u kojem je vlaga prekrila svaki pedalj zida, uvijek nas sa uzdahom dočeka njihova mama, samohrana žena koja se svim silama trudi da djeci obezbjedi sve. Pored njih tu žive još dvije bolesne sestre Rijadove i Rijaldine majke, živi njihova nepokretna i teško bolesna nana i dedo koji ih čuva dok majka pokušava da zaradi pristojnu paru. Rijad je bio u bolnici protekli mjesec jer je imao snažan napad uslijed kojeg mu se paralizirao refleks za mokrenje, pa je slijedila teška urinarna infekcija. Ali hvala Bogu, sada je bolje. Njegova terapija košta, kao i pretrage i sva ostala medicinska skrb. Zato nam je drago da majka ne mora makar o pelenama razmisljati. Zbog Rijadove bolesti on još nosi pelene.
Rijad i Rijalda su dobili vreću krompira od naših prijatelja iz Korpa zdravlja, dobili su paket mlijeka, dva paketa pelena, hranu za bebe, kozmetiku kao i brašno, ulje, kašice i prehrambene proizvode, dobili su i Lacin BiH prirodne gazirane vode.
Rijad i Rijalda su samo još dvoje malih gladnih korisnika projekta “Idemo na babine!” Da bi uspjeli u našoj namjeri pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, kao i novac iplatom na jedan od narednih načina:
 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€