Danas je državni praznik i u pravilu bi trebao biti neradni dan. Ali je naš maleni korisnik Merim ostao bez svog kreveca nakon što se on razvalio. Beba doslovno nije imala gdje da spava, pa smo mu odnijeli krevetac i madrac koji je nedavno do našeg Udruženja dostavila jedna divna donatorka. Merim ima i starijeg bracu Kerima, koji je već dječačić ali mi volimo i dalje da ga zovemo bebom 🙂 Kerim i Merim su djeca vrijednih roditelja koji su nažalost u teškoj situaciji. Njihov otac je vrijedan mladi čovjek koji i ljeto i zimu peovodi u šumi, nastojeći tako da zaradi bilo šta. Svi znamo koliko takav posao nosi rizika. Nedavno je u istom kraju gdje zive Kerim i Merim, smrtno stradao jedan mladi otac, baveći se istim poslom kao i ovaj. Stoga opet apelujemo ako neko ima posao za ponuditi ovom čovjeku, na području Hadžića, može se javiti i dat ćemo kontakt.
Kerim i Merim su dobili pelene, paket mlijeka, Merim je dobio svoju mjesečnu porciju adaptirane mliječne formule. Dobili su i ostalu baby hranu, Čokolina, Nestlle pahiljoce, dm drogerie markt Bosna i Hercegovina ukusne Babylove kašice koje nam je doniralo Udruzenje Radost. Porodica je dobila i 25 kg Mlin Nezić brašna koje je shvatajući vrijednost kupovine domaćih proizvoda kupio i donirao naš vjerni donator Sejo. Također, odnijeli smo mineralne vode firme koja je uvijek spremna pomoći i obradovati Lacin BiH.
Kerim i Merim su samo još dvije socijalno ugrožene bebice koje obuhvata naš humanitarni projekat “Idemo na babine!” Mnoge bebe, kao Kerim i Merim, uvrštene su u spisak redovnih posjeta, a mnoge bebe jednokratno pomognemo. Mnogo je beba na spisku čekanja. Stoga pozivamo sva fizička i pravna lica, kao i društveno odgovorne kompanije, da prate naš rad i daju učešće na bilo kakav način. Donirati možete baby i prehrambene artikle, a možete donirati i novac uplatom na naš žiroračun:
 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€