Paket za bebu Elmira – kad beba traži jaje, a…

090 292 045 humanitarni telefon za sve naše bebe

Za Elmira smo pokrenuli apel prije nekoliko mjeseci. Elmirova majka, divna mlada žena, dugo je odbijala bilo kakvu pomoć, iako nam je i iz socijalne službe stigao prijedlog za pomoć ovoj porodici. Elmirov otac ih je napustio, i ovaj divni plavooki dječačić od njega ne prima nikakvu pomoć. Majka i beba žive sa nanom koja je bolesna i koja je može čuvati dijete da bi majka radila. Prije nego ih je Elmirov otac napustio, nana je živjela sama i od malo svoje penzije uspjela da lijepo opremi svoje prizemlje. Nana je udovica, a kosti njenog šehida nikada nisu pronađene. Nakon toga su beba i majka došli kod nje i jedna penzija nije dovoljna da potkrijepi sve troškove. Kada je došlo do toga da imaju samo šaku brašna, majka nam se kroz suze javila. Inače, ova mlada žena je radila do zadnjeg dana trudnoće, prala prozore, čistila stanove. Zaista sada niko u kući nije u mogućnosti da privređuje. Maleni Elmir je prije nekoliko dana tražio jaje, a njegova mama je na to samo zaplakala… Iz ovog razloga Elmira posjećujemo sa većim paketom pomoći, a nadamo se da ćemo tako i sve ostale naše bebe. Ako neko želi lično posjetiti ovu porodicu i na bilo koji način im pomoći, rado ćemo vam dati adresu.
Elmir je dobio dva paketa Violeta pelena, dva paketa mlijeka, divni poklončić Bekutan proizvoda, dobio je brašna, supica, prehrambebih namirnica, dva paketića ukusnih @DM dm drogerie markt Bosna i Hercegovina Babylove kašica koje nam je doniralo partnersko Udruženje Pomozi.ba, dobio je kašica, sokića i slatkiša od naših divnih donatora, mama i nana su dobile Lacin BiH mineralne vode kao i higijenski paket.
Elmir je samo još jedna tužna kapljica u moru socijalno ugrožene djece naše domovine. Elmir je samo još jedno razigrano dijete koje ni ne zna u kakvim se uslovima odrasta. Pozivamo vas da za naš humanitarni projekat “Idemo na babine!” donirate 3 KM pozivom na 090 292 045, da donirate baby ili prehrambene artikle ili novac uplatom na naš žiroračun:
🇧🇦Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

🌍Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

090 292 045humanitarni telefon za sve naše bebe

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€