🔊🚼🍼POSJETA MALENOM HARISU🚼🍼🔊
☎ 090 292 045 Humanitarni broj za sve naše gladne bebe☎

Tužni smo napustili Harisov skromni dom nakon današnje uručene pomoći. Tužni jer smo upoznali još jednu porodicu koja ne živi, već preživljava, skromnu višečlanu porodicu kojoj je često jedini obrok onaj iz narodne kuhinje, po koji žurno odu sa doslovnog vrha Sarajeva, sa Sedrenika. Ovo je porodica u kojoj je otac ratni vojni invalid, radno nesposoban, sa skromnom invalidskom, minimalnom penzijom kojom je digao malo kredita da koliko-toliko opremi kuću. Kako je ona opremljena, najbolje pokazuju slike. Krpilo se i zakivalo čim je moglo, i čim su stigli. Danas smo tužni napustili Harisov dom jer smo upoznali porodicu koja je bila na ivici ispisivanja djece iz škole, jer ne mogu da ispune njihove potrebe, porodicu koja je isključila frižider jer… u njemu nema ništa. Upoznali smo majku koja je od općine do općine, molila i predavala papire ne za pomoć, već da im neko pomogne oko nabavke pilića. Nažalost, izgleda da su javne službe gluhe na slične molbe…
Ali srećom, naša domovina ima najbolji narod bez obzira na vjeru i naciju, koji ne dozvoljava da njihovi sugrađani pate. Taj isti narod, ti divni donatori su danas obradovali malenog Harisa i njegove sestre i brata, a naravno i mamu i oca. Haris je dobio dva pakovanja Violeta pelena br. 6, hranu za bebe, veći prehrambeni paket, dva paketa mlijeka, slatkiše.. Lacin BiH mineralne vode, Jaffa biskvite koje nam je doniralo prijateljsko udruženje Pomozi.ba, kao i ukusne dm drogerie markt Bosna i Hercegovina Babylove slane kašice, također donaciju od Pomozi.ba Porodica je dobila i higijenski set koji je u okviru velike donacije od jedne divne firme dostavljen našem Udruženju. Ukoliko neko želi lično posjetiti porodicu, može nam se javiti na pp i dat ćemo adresu.
Haris nije sam, nažalost, Haris je samo kapljica u moru socijalno ugroženih beba koje srećemo svaki dan, koje pratimo, nad kojom bdimo i za čije se male živote brinemo u okviru humanitarnog projekta “Idemo na babine!’ Haris je simbol mnoge naše dječice, iskrenih malih bića koja znaju samo za iskrenost, i koja samo ljubav mogu dati. Pozivamo vas da budete naši donatori, da donirate 3KM pozivom na 090 292 045, pozivamo vas da donirate baby ili prehrambene artikle koje možete dostaviti svaki radni dan od 15-18:30h, na adresi našeg Udruženja Himze Polovine br.12. Ukoliko ne možete doći, postoji opcija dogovora. Također vas pozivamo da donirate novac za projekat “Idemo na babine!”, na neki od narednih načina:

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

☎ 090 292 045 Humanitarni broj za sve naše gladne bebe☎

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€