🔊MOLIMO ZA PODJELU🔊
Akcija za trogodišnje blizance Ermina i Ervina i četverogodišnju Eminu 🔊

Dječica sa slike nažalost odrastaju bez oca. On je ostavio njih i njihovu majku, i napustio grad. Ne brine se o njima niti im šalje pomoć. Bilo bi dovoljno da je ova majka “samo” samohrana, ali kako to život često zna priuštiti, ona se bori sa teškom bolesti. Naime, nakon poroda sa blizancima, majka je dobila tešku trombozu te imala infarkt vene na nozi. Sada joj je noga natečena, a doktori su prognozirali da je velika šansa za amputacijom. Majka ima invalidsku penziju koja nažalost nije dovoljna da pokrije troškove njih četvero. Nakon što je muž napustio ona je smještna kod svoje nane koja je ujedno hraniteljska obitelj.
Dječaci su na uspješnom putu odvikavanja od pelena, međutim stavljaju ih po noći. Ovo mora biti ovako zbog zdravstvenog stanja majke.
Ervinu i Erminu su potrebne pelene br. 5, mlijeko, hrana.
Djeca jedu sve, pa ovom prilikom pokrecemo apel za jednokratnu pomoc u vidu prehrambenog paketa ovoj socijalno ugrozenoj porodici.
Možete nam donirati nekvarljive prehrambene artikle kao i novac uplatom na naš žiroračun. Akcija će trajati nekoliko dana.
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga

 

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€