Ovakve posjete nam lično najteže padaju. U pitanju je samohrana majka, na čijim mladim plećima je pao sav teret zivota, a ona mlada, nasmijana i veliki borac, radi i pokušava da izdržava cijelu porodicu. Ona živi sa trogodišnjim Rijadom koji se nažalost nosi sa dijagnozom epilepsije i koji je tek prohodao, sa premedom malom pametnicom šestaestomjesečnom Rijaldom, sestrama koje su također bolesne, teško bolesnom majkom koja je ostala nepokretna nakon operacije kancera i ocem koji se brine o svima njima dok majka radi. A opet, puni su lijepih riječi i optimizma.
Rijadu i Rijaldi smo odnijeli pelene koje su donirali divni radnici Robota, kašice koje nam je doniralo Udruzenje Radost, ostalu hranu za bebe koju nasi vjerni donatori redovno srijedom dostavljaju u nase Udruzenje, paket mlijeka, preslatke paketiće koje nam je za naše bebe dostavio donator Sejo, paket slatkiša koje je za nase Udruženje donirao Slatki osmijeh, i divan nov autić-guralicu predivno zapakovan od strane jedne naše donstorke. Zaista nam je srce puno sto smo obradovali ove male piliće, i makar na nekoliko dana olakšali njihovoj majci. Teška je aituacija, a majka je zaista jedan ogromni borac.
Rijad i Rijalda su uvršteni u naš projekat “Idemo na babine!”- pomoć socijalno ugroženim bebama, i do sada, hvala dragom Bogu, nijedna uvrštena beba nije ostala gladna. Pozivamo vas da i dalje nastavimo da obezbjeđujemo sve naše socijalno ugrožene bebice, ali i da polahko uvodimo i druge bebe koje su trenutno na čekanju. Pozivamo vas da donirate baby i prehrambene artikle, kao i novac uplatom na nas ziroracun:
 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€