U pravilu je neradni dan, ali kako da mi ne radimo kad je naš mali bucko Asim popapao prošlosedmičnu hranu? Ujedno je došao i na red Asimov cjelokupni mjesečni paket.
Pokušat ćemo malo dočarati dan ove porodice kada se mi najavimo: djeca ustaju rano ujutro i cijeli dan nas isčekuju. Znaju da njihovom braci donosimo Aptamil, ali i da oni dobiju poneki slatkiš. Za najstarijeg, prvačića Salku smo imali poseban poklon – računar koji je donirala jedna naša porodica koja je stalni donator. Naravno, sreći nije bilo kraja. Da stvar bude još bolja, Salki je u ponedjeljak rođendan.
Salko je jedan vrijedan školarac kojeg nismo odmah zatekli kući, jer je “radio”‘. Da pojasnimo, Salko kod različitih komšija radi različite poslove, a nerijetko mu i simbolično naplate. Ushićeno nam je pokazivao današnju zaradu. Dok ostali njegovi vršnjaci maštaju o najnovijem smartphonu, osmogodišnji Salko vrijedno radi kao odrastao čovjek.
Salkina, Harunova, Sajrina i Asimova mama se šali i govori da smo im nafakali, sve im je krenulo od naše posjete. To je najveća “nagrada” za nas, kada vidimo sretnu porodicu, sretnu djecu koja naše Udruženje prepoznaju kao ono koje ih obraduje.
Asimova akcija za Aptamil se i dalje nastavlja. Asimu ćemo kupovati ovaj AD sve dok mu bude trebao.
Asim je samo jedna bebica od mnogih beba koje su uvrštene u naše redovne mjesečne posjete. Da bismo ustrajali i uspjeli u svojoj nakani – obradovati i pomagati što je moguće više socijalno ugroženih beba, pozivamo vas da budete naši kratkotrajni ili dugoročni donatori. Donirati možete baby i prehrambene artikle, kao i novac uplatom na:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com
 

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€